Werk & Activering De Leest

De Leest is een arbeidsmatige dagbestedingslocatie van Tragel, gelegen aan het industrieterrein in Hulst. Er zijn 5 verschillende afdelingen: de dossiervernietigingafdeling, de drukkerij, de productieafdeling, de creatieve afdeling en ambulante groep.

 

De Dossiervernietigingsafdeling:
Hier worden privacygevoelige documenten en ander papier in afgesloten bakken bij de klant opgehaald en daarna vernietigd. De medewerkers sorteren het papier (wit en gekleurd) , verwijderen ijzeren of plastic onderdeeltjes en als laatste wordt het papier met behulp van een professionele machine versnipperd en in balen geperst.

 

De Drukkerij:
Hier wordt drukwerk verzorgd, zowel interne communicatiemiddelen voor Tragel zelf, maar ook externe communicatiemiddelen voor bedrijven, verenigingen en particulieren kan je hier laten drukken. Iedereen kan bij ons terecht voor affiches, flyers, inbindwerk, kaarten, boekjes, stickers en/of briefpapier. De afwerking zoals nieten, snijden of inbinden gebeurd hier ook zodat u een mooi eindproduct krijgt.

 

De Productieafdeling:
Hier wordt arbeidsmatig productiewerk gedaan. Het werk wordt in opdracht van een klant uitgevoerd. Bedrijven uit de regio kunnen materiaal en/ of onderdelen aanleveren en laten inpakken, samenstellen of sorteren. Tragel maakt met de opdrachtgevers altijd de afspraak dat er niet onder extreme tijdsdruk geproduceerd hoeft te worden, dit geldt voor alle afdelingen binnen de Leest.

 

De Creatieve afdeling:
Deze afdeling maakt o.a. de producten die je op de webshop van Tragel kunt vinden en kopen. Maar ook allerlei ander creatief werk zoals knip,- plak,- en vouwwerk wordt gedaan, alsmede sticker,- en bundelwerk voor een vaste opdrachtgever.

 

De Ambulante groep:
Ambulant wil zeggen: niet gebonden aan een plaats. De groep doet 1 dag per week folders verspreiden in de omgeving, daarnaast gaan ze 3 dagen werken op een bedrijfslocatie net over de grens. Ook tijdelijke opdrachten die, om wat voor reden dan ook locatiegebonden zijn, kan deze groep met begeleiding van de Leest komen uitvoeren. En dit zowel binnen als buiten.

 

Wie werken er op de Leest?
Vanaf 16 jaar kan een cliënt op de Leest komen werken. De meeste cliënten komen via speciaal onderwijs eerst een stageperiode volgen, bij voorkeur twee dagen in de week. Kunnen lezen of schrijven is niet nodig, maar het werk stelt wel enige eisen wat betreft de motoriek van de cliënt. Cliënten worden ondersteund door begeleiders die het werkproces goed en vooral veilig kunnen laten verlopen. Er is volop oog/mogelijkheden voor de ontwikkeling van de cliënt.

 

U kunt altijd vrijblijvend binnen lopen bij onze locatie, ons bellen of mailen voor
Informatie over opdrachten die we kunnen verzorgen.
Ook voor prijsopgaven kunt u altijd contact opnemen met de Leest.

 

De Leest
Aziëweg 6
4561 PC Hulst
Telefoonnummer: 0114-317024
Emailadres: leest@tragelzorg.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00/12.30-16.00 uur
Met uitzondering van feestdagen.

 

Voor vragen over drukwerk en het aanleveren van drukwerkopdrachten graag mailen naar: drukkerijdeleest@msn.comOf bellen op bovenstaande telefoonnummer